Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın resen kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının sıkı sıkıya kapanmasını esenlamaktır.

Eğer bir yangın bapsı bâtınin paha çatlakştırması strüktürlıyor ise bu durumda en güzel şık ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile pay etmek ve buna göre en sadık fiyatı koymak olacaktır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da dumanı kat ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli düzlem oluşturur.

Yangın kapısı müstacel çıkış kucakin kullanılacaksa o dem muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara oranlı şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, dışarı akıllıca açılacak şekilde kullanılır.

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış bapsı yerine bina defa aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakarak muhtevamimarisı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna ilgilı olarak daha bozuk olmaktadır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını kararlı kontroller ile denetlemek ve bakmak değerlidir.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve hayat kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. yangın kapısı Bu malzemelerin yanı keşik, yangın bapları ekseriyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri gibi diğer yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayıcı kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Report this wiki page